tiistai 29. tammikuuta 2013

keittiössä hääräystä vuoden ympäri

Tästä se taas alkaa: vuoden ensimmäiset juhlapyhät (ja muut juhlat) ja niihin liittyvät leivonnaiset ja ruoanlaitot.

Runebergin päivä - runebergintortut
Laskiainen - laskiaispullat
Pääsiäinen - pasha
Vappu - munkit (ja sima)
Sitten taidetaankin päästä helpolla seuraavan puolen vuoden ajan, kunnes
Joulu - piparit, laatikot ja mitähän ihmettä millonkin

Unohdinko jotain olennaista? Onhan noita juhlia ja niihin enemmän ja vähemmän liittyviä ruokia (esim. juhannus ja mansikkakakku), mutta niistä ei koskaan oo tullu mulle sellasta tapaa. Jätin mainitsematta myös sellaiset ruoat, joita ehkä "pitää syödä" (pääsiäinen - mämmi), mutta joita en luojan kiitos oo päättäny tehä ite.

Jos vaikka ottaisin tästä haasteen itelleni. Kun nää kuitenkin joka vuosi teen, niin tänä vuonna myös teen jokaisesta postauksen, vaikka ihan ohjeen kanssa (vaikka ne ohjeet taitaa käyttöä varten myöhässä sit tullakin, mut aina on tulevat vuodet, enkä ehkä itekään sit joka vuosi päädy ihmettelemään, että milläs ohjeella tää tehtiinkään).

Ja kyllä, ihminen tuntee ittensä tyhmäksi vääntäessään millon mitäkin kasaan keittiössä, mutta en ikinä koskaan missään oo syöny niin hyvää pashaa kuin itse tekemäni. Runebergintortuistakin saan melkein syötäviä.

Ensimmäinen postaus aiheeseen liittyen pitäisi olla luvassa noin viikon päästä, kun teen runebergintortut ja laskiaispullat yhdellä kertaa. Jepjep... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti